ADD ANYTHING HERE OR JUST REMOVE IT…

چالش “تسریع نوآوری و خلاقیت” ویژه روز مالکیت فکری

روز جهانی مالکیت فکری

۲۶ آوریل جشن سالانه روز جهانی مالکیت فکری است، رویدادی جهانی که توسط سازمان جهانی مالکیت فکری (WIPO) در سال ۲۰۰۰ تأسیس شد. هدف اصلی این روز افزایش آگاهی در مورد نقش حیاتی حقوق مالکیت معنوی (IPRs) در پرورش نوآوری، خلاقیت و پیشرفت جامعه بشری است. هر سال، این رویداد بر موضوع خاصی تمرکز دارد که اهمیت حقوق مالکیت معنوی را در جنبه های مختلف زندگی ما برجسته می کند. روز مالکیت فکری فرصتی را برای مخترعان، هنرمندان و کارآفرینان فراهم می‌کند تا گرد هم آیند و درباره آخرین پیشرفت‌ها و چالش‌ها  در زمینه‌های ثبت اختراع، حق چاپ، علائم تجاری و طرح‌های صنعتی بحث کنند.

اهمیت گرامیداشت روز جهانی مالکیت فکری

اهمیت بزرگداشت روز مالکیت فکری را نمی توان اغراق کرد، زیرا بر نقش مهم حقوق مالکیت معنوی در پیشبرد رشد اقتصادی، افزایش تنوع فرهنگی و بهبود کیفیت زندگی میلیون ها نفر در سراسر جهان تأکید می کند. با حمایت از حقوق پدیدآورندگان و نوآوران، IPR افراد و سازمان‌ها را تشویق می‌کند تا زمان، تلاش و منابع خود را برای توسعه ایده‌ها، محصولات و خدمات جدید سرمایه‌گذاری کنند. این به نوبه خود منجر به تکثیر فناوری های پیشرفته، شاهکارهای هنری و اکتشافات پیشرو می شود که دانش و تجربه جمعی ما را غنی می کند. در نهایت، روز مالکیت فکری ارزش پرورش محیطی را به ما یادآوری می کند که نوآوری و خلاقیت را برای بهبود همه نوع بشر تشویق می کند.

شعار سال ۲۰۲۳: Women and IP Accelerating innovation and creativity

زنان در طول تاریخ نقش محوری در قلمرو مالکیت فکری (IP) داشته اند و به رشد و تکامل صنایع و زمینه های مختلف کمک کرده اند. زنان علیرغم چالش‌هایی که با آن مواجه بوده‌اند، از جمله نابرابری جنسیتی و عدم نمایندگی، پیشرفت‌های چشمگیری در علم، فناوری، ادبیات، هنر و تجارت داشته‌اند. اهمیت تجلیل از دستاوردهای آنها و قدردانی از مشارکت آنها در دنیای IP را نمی توان نادیده گرفت.

روز جهانی مالکیت فکری فرصتی است برای شناسایی و توانمندسازی مخترعان، خالقان و کارآفرینان زن که همچنان به شکستن موانع در زمینه‌های سنتی تحت سلطه مردان ادامه می‌دهند. با افزایش آگاهی در مورد اهمیت تنوع جنسیتی در نوآوری و خلاقیت، می‌توانیم محیطی فراگیرتر و حمایت‌کننده‌تر برای زنان در چشم‌انداز IP ایجاد کنیم. تضمین دسترسی برابر به منابع، فرصت‌ها و حمایت از حقوق مالکیت معنوی برای زنان نه تنها به نفع آنهاست، بلکه تأثیر مثبتی بر اقتصاد جهانی و پیشرفت بشر دارد. در نهایت، به رسمیت شناختن و تجلیل از دستاوردهای زنان در قلمرو مالکیت فکری، اکوسیستم متعادل‌تر و عادلانه‌تری را تقویت می‌کند و راه را برای شکوفایی نسل‌های آینده مبتکران و خالقان زن هموار می‌کند.

پخش ویدیو

به مناسبت روز جهانی مالکیت فکری، از تمامی پژوهشگران، مخترعان، نوآوران، دانش آموزان، دانشجویان و علاقه مندان در سراسر کشور دعوت می‌کنیم تا در چالش “تسریع نوآوری و خلاقیت” ما در سه حوزه نویسندگی، عکاسی و نقاشی شرکت کنند. این مسابقه چند رشته ای به دنبال ارج نهادن به روح نوآوری و خلاقیت با نمایش اشکال مختلف بیان هنری در شناخت اهمیت حقوق مالکیت معنوی و نقش آن در الهام بخشیدن به همه مخترعان، پژوهشگران و نوآوران است.
۱- برای شرکت در این رویداد می توانید از طریق لینک های زیر وارد صفحه ثبت نام هر کدام از چالش ها شوید.
۲- پس از ثبت نام در هر چالش، آثار ارسالی بررسی خواهند شد و در هر حوزه آثار برگزیده معرفی خواهند شد.
۳- به مناسبت روز جهانی مالکیت معنوی و در راستای اهداف سازمانی ویپا و ارج نهادان به نوآوران و مخترعان، تمامی شرکت کنندگان در این رویداد  که حداقل امتیاز را کسب کنند عضویت پایه ویپا خاورمیانه را دریافت خواهند کرد.

جهت ثبت نام، اطلاع از قوانین و جوایز از لینک های زیر به بخش های مربوطه هدایت خواهید شد.