معرفی دفتر ایران:

رشد اقتصاد ملی تا حد زیادی تابع فعالیت ‌های مبتکرانه و نوآورانه است و این فعالیت ‌ها به نوبه خود به عوامل سازمانی مختلفی مانند توزیع مهارت ‌ها و خلاقیت نیروی کار، نرخ کارآفرینی، میزان باز بودن نسبت همکاری، مشوق‌ های ریسک‌ پذیری، سطح و ماهیت سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه عمومی و فرصت ‌های طلایی نسبت داده می شود.

یکی از ابعاد زیرساخت ‌های سازمانی یک کشور، مجموعه سازمان ‌های غیرانتفاعی آن با مأموریت الهام بخشیدن و فعال کردن شرکت ‌های مبتنی بر نوآوری و فناوری است. با توجه به این مهم، دفتر نمایندگی سازمان مالکیت معنوی اختراعات جهان در ایران به عنوان یک مجموعه غیر انتفاعی از سال ۹۳ پس از موافقت اعضا در جلسه سالانه ویپا، فعالیت رسمی خود را با کسب مجوزهای لازم در کشور ایران آغاز نموده است و اکنون دارای نمایندگای فعال بسیار در بخش های مختلف کشور است.

از مهم ترین فعالیت های این دفتر می توان به برگزاری کارگاه های آموزشی، حمایت و برگزاری رویدادهای ملی و بین المللی در حوزه اختراع و نوآوری، حمایت و برگزاری رویدادهای استارت آپی و فناورانه، تجاری سازی اختراعات، خدمات مالکیت معنوی، خدمات مشاوره ای و فراهم کردن امکان شرکت کردن مخترعان و اندیشمندان و پژوهشگران ایرانی در جشنواره های بین المللی اختراع و نوآوری است.این دفتر بر اساس اهداف مشخص همگام با سند چشم انداز کشور و شاخص های نوآوری جهانی سعی در پیشبرد اهداف علمی کشور و انتقال دانش در حوزه های ملی و بین المللی دارد.

نقش رویدادهای بین المللی در ترویج و توسعه عرصه های فرهنگی، اقتصادی و علمی :

 رویدادهای بین المللی می تواندبرگزاری موجب بازگشایی پتانسیل فرهنگ و خلاقیت برای توسعه پایدار اجتماعی، اقتصادی و علمی و منبع رشد فراگیر و ایجاد شغل گردد و حتی تجارت جهانی محصولات خلاقانه را متاثر از خود قرار دهد چرا که در سالهای اخیر علی رغم عدم اطمینان اقتصادی در رویدادها این روند به گسترش خود ادامه داده است.

برگزاری رویداد های دوره ای می تواند به دولت ها و جوامع در مورد چگونگی انطباق با روندهای جهانی و مقابله با مشکلات پیچیده در دنیایی که به سرعت در حال تغییر است کمک کند. از آنجایی که اقتصادهای محلی خود را با پویایی های جهانی وفق داده اند، برگزاری رویدادهای بین المللی رایج تر شده است و می تواند نقش مهمی در توسعه کشورها ایفا کند و به عنوان کاتالیزور برای ایجاد شغل، رشد کسب و کار، بهبود زیرساخت ها و توسعه جامعه عمل کند. منافع ملی از برگزاری چنین رویدادهایی به طور خودکار یا تصادفی اتفاق نمی افتد بلکه موفق ترین کشورها دارای یک برنامه توسعه بلندمدت هستند که این رویداد به آنها کمک می کند تا آنها را اجرا کنند.

مزایای اینگونه رویدادها بسیار زیاد است اما مواردی که می تواند چشمگیر و مورد توجه کشورها باشد شامل :

۱.همسویی رویداد با استراتژی های رشد کسب و کار کشورها

۲.مشارکت سرمایه گذاری خصوصی و دولتی کشورها

افزایش همکاری در قالب مشارکت بین بخش خصوصی و دولتی کشورهای شرکت کننده به طور فزاینده ای به عنوان ابزاری کلیدی برای دستیابی به اهداف توسعه دیده می شود.

۳.توسعه ساختاری و گسترش زنجیره اقتصادی از طریق بازدید سرمایه گذاران

 سرمایه گذاران در این گونه از رویدادها می توانند به طور موثری بر پر رونق تر کردن مباحث اقتصادی کمک کنند و با سرمایه ای که صرف می کنند باعث ایجاد اثر چند برابری بر درآمد، در سراسر زنجیره اقتصادی کشورهای شرکت کننده گردند. همچنین اگر رویدادها به خوبی مدیریت شوند می توانند این اثر چند برابری را روی مباحث اقتصادی جامع تر متمرکز کنند.

۴.میراث فرهنگی هر کشور بیان مهمی از تنوع فرهنگی آن کشور است که شایسته حفاظت است. رویدادها می تواند با ارائه آموزش، توسعه مهارت ها و فعالیت های انتقال دانش به کشورهای دیگر، نقش مهمی در حفاظت از میراث و فرهنگ آنها در سراسر جهان ایفا کند.

شناخته شده ترین هدف رویداد های بین المللی “افزایش آگاهی عمومی از علم” است. این یا به صراحت گفته می شود یا در ارائه تمام اهداف و فلسفه رویدادها بیان شده است. مهمترین اهداف بعدی “ترویج گفتگو بین علم و جامعه” و “تشویق جوانان به علم” است لذا رویدادهای بین المللی را می توان به عنوان قطب های نوآوری نیز شناخت، فرصت هایی که این رویدادها برای کشورها شناسایی می کند باعث می شود تمام ذینفعان حوزه نوآوری و خلاقیت به هم متصل شوند. زیرا علم و فناوری نقش مهمی را در عرصه سیاست ها بالاخص سیاست های جغرافیایی ایفا می کند و موضوعاتی از رقابت برای برتری در عرصه تکنولوژی بین قدرت های جهانی تا افزایش قدرت نظامی سازی و تجاری سازی مشترکات جهانی مانند مناطق قطبی، دریاهای آزاد و فضای بیرونی را دربرمی گیرد. رویداد های علمی، فناوری و نوآوری می توانند از تلاش های دیپلماتیک حمایت کنند. چرا که علم می تواند به جذب کشورهای غیر همفکر کمک کند و به نتایج ملموس و هم بستگی جهانی دست یابد . بنابراین، گنجاندن اینگونه رویداد ها در جعبه ابزار دیپلماتیک و پیام رسانی کشورها نه تنها کیفیت سیاست آنها را افزایش می دهد، بلکه به آنها کمک می کند تا ارزش ها و منافع خود را به طور موثرتری دنبال کنند.

علت عضویت در ویپا

یکی از کشورهای مهم در منطقه خاورمیانه و دنیا کشور پهناور ایران می باشد. ایران با دارا بودن منابع و ذخایر عظیم انرژی و همچنین موقعیت ویژه ژئوپلتیکی و داشتن استعداد های برتر نقشی ویژه ای در جهان ایفا می کند. گسترش تکنولوژی تغییرات مهمی در شرایط امروزه جهان ایجاد کرده است. در کسب و کارها، استفاده از هوش مصنوعی، محاسبات ابری، یادگیری ماشین، تحلیل پیشگویانه و ابزارهای هوش کسب و کار باعث شده است روش های جدیدی برای هدایت، فعالیت و مدیریت کسب و کارهایمان در اختیار داشته باشیم. پیشرفت محاسبات ابری، ذخیره ابری، هوش مصنوعی و یادگیری ماشین را می توان به عنوان مثال هایی ذکر کرد که نشان می دهد به زودی بدن ما نیز به این فناوری ها متصل شده و داده های مرتبط با فعالیت های انسانی را به طور زنده مشاهده خواهیم کرد.

توسعه اختراع ها و فناوری های باعث ایجاد تغییرات مثبت و منفی متعددی در زندگی مان شده است. فناوری ها و اختراع های جدید نتیجه کنجکاوری، خلاقیت و تکنیک های حل مسئله ما هستند.

اگر چه زمانی که نام هوش مصنوعی مطرح می شود همه به یاد رقابت بین ایالات متحده و چین در این خصوص افتاده و آینده هوش مصنوعی را منحصر به یکی از این دو کشور می دانند. اما در میان رقابت سنگین بین دو کشور مذکور، جمهوری چین (تایوان)، آهسته روند رشد را طی کرده و به یکی از برترین کشورهای این حوزه تبدیل شده است. تا جایی که بازیکنان جهانی حوزه هوش مصنوعی مانند گوگل، آی بی ام، اپل، کوالکام، انویدیا و مایکروسافت تمامی قصد خود را برای توسعه مراکز تحقیق و توسعه هوش مصنوعی یا طرح های مشابه در تایوان تعریف و پیش بینی کرده اند. همچنین اهمیت تایوان برای صنعت نیمه هادی جهانی را نمی توان دست کم گرفت. شرکت تولید نیمه های تایوان بزرگترین تولید کننده تراشه جهان و با ارزش ترین شرکت بورسی آسیا است.

با در نظر گرفتن نقش تکنولوژی در آینده جهان و همچنین نقش ویپا در تایوان و افزایش مراودات علمی و اطلاعاتی نقش به سزایی در گسترش و توسعه علمی مخترعان ایرانی ایفا خواهد کرد.

دفتر نمایندگی ایران از سال ۹۳ پس از کسب رای قاطع، فعالیت رسمی خود را آغاز نمود. افزایش روز افزون کشورها، دانشگاه ها، شرکا و فعالیت های ویپا در سرتاسر جهان در زمان کوتاهی از تاسیس این سازمان گواهی بر نقش کلیدی این سازمان در توسعه اکوسیستم نوآوری و اختراعات و پیوند کشورها همگام با تکنولوژی های روز در دنیا است.