سازمان مالکیت معنوی اختراعات جهان (ویپا):

یک سازمان جهانی غیر انتفاعی که در سال ۲۰۱۰ توسط آقای Hsieh Hsin-Ming تاسیس شد و دفتر مرکزی این سازمان در جمهوری چین (تایوان) قرار دارد. در حال حاضر، بیش از ۵۰  کشور به خانواده ویپا پیوسته اند تا اختراعات، نوآوری و حقوق مالکیت معنوی را در سراسر جهان ترویج کنند. ویپا دارای چهار دفتر منطقه ای در شرق آسیا، جنوب آسیا، خاورمیانه و اروپا است. ویپا تلاش می کند تا با سیاست گذاری های درست موجبات ترویج همکاری بین انجمن ها، مخترعان، دانشگاه ها، مراکز پژوهشی و شرکت های کشورهای مختلف را فراهم نماید. در همین حال، سعی بر این دارد که زمینه  توسعه جهانی حقوق مالکیت معنوی را تقویت کند. ویپا تاکید زیادی بر “مفهوم مشترک” و “مشارکت اساسی” دارد.

موسس ویپا

از سال 1993، آقای Hsieh Hsin-Ming  انجمن “TIPPA” را با حمایت بسیاری از جامعه اختراعات تایوان تشکیل داده است. او رهبری بسیاری از گروه‌ های برند و تجاری تایوانی را برای شرکت در نمایشگاه‌های بین‌المللی اختراعاتی که در آسیای جنوب شرقی و کشورهای اروپایی برگزار می شد، برعهده داشته است. با موفقیت راهی را برای محصولات تایوان برای مطابقت با استانداردهای بین المللی باز کرد و پایه و اساس تأسیس ویپا “WIIPA” را گذاشت.

در سال 2000، آقای Hsieh Hsin-Ming احساس کرد که محور اصلی TIPPA محدود به تایوان است. او با چشم‌ اندازی برای دستیابی به صحنه بین ‌المللی، زمان و تلاش خود را صرف جمع‌ آوری نیروهای فراملی کرد تا چشم‌ انداز خود را عملی کند.

او با داشتن یک ایدئولوژی پر جنب و جوش، به باز کردن درهای فرصت برای مخترعان جوان و با استعداد در سطح جهانی ادامه داد و توانست توجه بین المللی را برای ایجاد WIIPA به عنوان یک سازمان چند ملیتی جلب کند.

ماموریت

  • ارائه خدماتی مانند مشاوره تحصیلی برای اعضا و دانشگاه ها (محلی و بین المللی) در مورد موضوعات مرتبط با اختراع، ارتباطات موثر، ثبت اختراع و زمینه مربوط به مالکیت معنوی آن.
  • مشارکت اعضا و همچنین نمایندگان دانشگاه های خارجی در سمینارها و فرصت های آموزش عملی (چه داخلی و چه در خارج از کشور) برای افزایش سطح مهارت و شایستگی انجمن.
  • ترویج بازدیدهای متقابل و روابط متقابل بین سازمان‌های عضو، مخترعان و تولیدکنندگان برای تقویت روابط چندجانبه و پیوندهای فرهنگی بین کشورهای عضو.
  • ارتقای سطح اختراع و نوآوری به استانداردهای بین المللی و اجرای اقدامات سختگیرانه برای حفاظت از مخترعان در زمینه مالکیت معنوی.
  • ایجاد تحقیقات آموزشی، مراکز توسعه، مجامع بین المللی، سخنرانی ها، کنفرانس ها و غیره.

هدف

ویپا روح جهانی شدن را حفظ می کند و چشم انداز خود را در سراسر جهان گسترش می دهد. با فناوری، یک رابطه ی شبکه ای ایجادو امکان یک الگوی ارتباطی سیال را برای تبادل خلاقانه‌تر ایده‌ها و اطلاعات در میان ذینفعان فراهم می‌کند. ویپا علاوه بر برگزاری دوره‌ای فعالیت‌هایی مانند نمایشگاه‌ها و کنفرانس‌های بین‌المللی، یک برنامه تربیت معلم و گاشتن بذر اختراع را توسعه خواهد داد.

از طریق این برنامه، ما مطمئن هستیم که مخترعان جوان و با استعداد از تخصص معلمان بین رشته‌ای ریشه می‌گیرند و اشتیاق خود را برای مهارت‌های مربوطه خود پرورش داده و کشف می‌کنند.

دفتر منطقه ای خاورمیانه:

با توجه به گسترش ویپا، ایجاد دفاتر منطقه ای برای افزایش وحدت و تمرکز بر اعضای جدید و سیاست گذاری های منطقه ای متناسب به فرهنگ و قوانین کشورهای منطقه ضروری بود. خاورمیانه به عنوان یک منطقه در حال توسعه نیاز به توجه بیشتری داشته و نقش کلیدی این منطقه به دلیل منابع طبیعی سرشار در اقتصاد جهان قابل چشم پوشی نیست.

ویپا برای پاسخگویی بهتر به نیازهای کشورهای عضو، دفتر منطقه ای خاورمیانه را تاسیس کرد. این دفتر اکنون به مرکزیت کشور ترکیه فعال است و بر فعالیت کشورهای ترکیه، ایران، امارات متحده عربی، قطر، عربستان سعودی و سوریه به عنوان اعضای اصلی ویپا در منطقه خاورمیانه حمایت و نظارت می کند.